Pori Organ festivaali

Pori Organ festivaali Keski-Porin kirkko

Pori Organ festivaali 10.-16.6.2019 Yksi ensi kesän Pori Organ festivaalin mielenkiintoisia nimiä on englantilainen urkuri-säveltäjä David Briggs. Festivaalin avajaiskonsertissa maanantaina 10.6. Keski-Porin kirkossa kuullaan hänen tuotannostaan Suomen ensiesityksenä teokset Messe pour Saint-Sulpice sekä Psalmi 150. Konsertissa esiintyvät Porin Filharmoninen Kuoro Ognian Vassilevin johdolla, Sasha Vassileva, sopraano ja Juhani Romppanen, urut. David Briggs improvisoi seuraavana päivänä konsertissaan musiikin elokuvahistorian tunnetuimpaan mykkäelokuvaan The Phantom of the Opera. Briggs soittaa myös torstaina 13.6. oman urkukonserttonsa solistina Pori Sinfoniettan konsertissa jonka johtaa kapellimestari Tibor Bogányi. Keski-Porin kirkon Paschen-Kiel – urkujen rakennusprojektissa asiantuntijana toiminut tohtori Kurt Lueders Pariisista konsertoi keskiviikkona 12.6. Aikamme merkittävimpiin amerikkalaisiin urkutaiteilijoihin lukeutuva Stephen Tharp saapuu konsertoimaan festivaalille perjantaina 14.6. Musiikkia ja suurta kertomusta yhdistävä kokonaisuus on luvassa lauantaina 15.6. kun Pariisin Saint-Sulpice kirkon urkuri Sophie-Veronique Cauchefer-Choplin improvisoi musiikin raamatun luomiskertomukseen, raamatun tekstin tulkitsee näyttelijä Kari Hakala. Festivaali päättyy nuoren suomalaisen urkuvirtuoosin Ilpo Laspaksen konserttiin Siikaisten kirkossa sunnuntaina 16.6. Festivaalin koko ohjelma, lippujen hinnat sekä ennakkomyynti: poriorgan.fi

Pori Organ festivaali 10.-16.6.2019
Festivaalin avajaiskonsertissa maanantaina 10.6. Keski-Porin kirkossa kuullaan hänen tuotannostaan Suomen ensiesityksenä teokset Messe pour Saint-Sulpice sekä Psalmi 150. Konsertissa esiintyvät Porin Filharmoninen Kuoro Ognian Vassilevin johdolla, Sasha Vassileva, sopraano ja Juhani Romppanen, urut.                                                                                                       David Briggs improvisoi seuraavana päivänä konsertissaan musiikin elokuvahistorian tunnetuimpaan mykkäelokuvaan The Phantom of the Opera. Briggs soittaa myös torstaina 13.6. oman urkukonserttonsa solistina Pori Sinfoniettan konsertissa jonka johtaa kapellimestari TiborBogányi.                                                                                                         Keski-Porin kirkon Paschen-Kiel – urkujen rakennusprojektissa asiantuntijana toiminut tohtori Kurt Lueders Pariisista konsertoi keskiviikkona 12.6.                                                                       Aikamme merkittävimpiin amerikkalaisiin urkutaiteilijoihin lukeutuva Stephen Tharp saapuu konsertoimaan festivaalille perjantaina 14.6.                                                                                            Musiikkia ja suurta kertomusta yhdistävä kokonaisuus on luvassa lauantaina 15.6. kun Pariisin Saint-Sulpice kirkon urkuri Sophie-Veronique Cauchefer-Choplin improvisoi musiikin raamatun luomiskertomukseen, raamatun tekstin tulkitsee näyttelijä Kari Hakala.                                                                                                Festivaali päättyy nuoren suomalaisen urkuvirtuoosin Ilpo Laspaksen konserttiin Siikaisten kirkossa sunnuntaina 16.6.
Festivaalin koko ohjelma, lippujen hinnat sekä ennakkomyynti: poriorgan.fi

Keski-Porin seurakunta

Urkuri
Keski-Porin seurakunta