Keski-Porin kirkon iltamusiikki

Keski-Porin kirkon iltamusiikki Keski-Porin kirkko

Keski-Porin kirkon kevään iltamusiikkisarjan avajaiskonsertissa esiintyvät Sointi Jazz Orchestra ja Juhani "Junnu" Aaltonen, saksofoni ja huilu. Saarnaaja- levyn julkaisukonsertti

Sointi Jazz Orchestran Saarnaaja-levyn julkaisukonsertti Keski-Porin iltamusiikkisarjan avauksessa

18-henkinen Sointi Jazz Orchestra ja legendaarinen saksofonisti-huilisti Juhani “Junnu” Aaltonen juhlistavat marraskuussa 2018 julkaistua Saarnaaja-albumia Keski-Porin kirkon kevään iltamusiikkisarjan avajaiskonsertissa sunnuntaina 10. helmikuuta klo 18.                                                                                             Nova Recordsin julkaisema albumi sisältää yhtyeen taiteellisen johtajan Rasmus Soinin säveltämän viisiosaisen Saarnaaja-teoksen, jota on kuvailtu mm. “big band -konsertoksi” sekä “Junnun ja orkesterin pitkäksi dialogiksi”. Melodinen ja polveileva teos ammentaa vaikutteita eri rytmimusiikin tyylien lisäksi myös klassisesta musiikista. Saarnaajan lisäksi konsertissa kuullaan otteita yhtyeen monipuolisesta ohjelmistosta.

Juhani “Junnu” Aaltonen (s.1935) on yksi suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Monipuolisuus on aina ollut Aaltosen musiikillisen ilmaisun ydin, joka yhdistyessään voimakkaaseen ja intensiiviseen improvisaatioon sekä sielukkaaseen soittotyyliin on sykähdyttänyt kuulijoita vuodesta toiseen.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten musiikin ammattilaisten muodostama kokoonpano, jonka ominaissoundi syntyy laajasta instrumenttikirjosta. Yhtye on viisivuotisen historiansa aikana esittänyt lähinnä sille sävellettyjä ja sovitettuja kokonaisuuksia, jotka yllättävät kuulijansa kerta toisensa jälkeen. Big band -pohjainen yhtye on aiemmin tehnyt yhteistyötä mm. saksofonisti Jukka Perkon, laulaja Aili Ikosen ja Helsingin Ylioppilasteatterin kanssa. Vastajulkaistu Saarnaaja on yhtyeen kolmas studioalbumi.

Konsertin käsiohjelmat 15 euroa.

Keski-Porin seurakunta

Urkuri
Keski-Porin seurakunta
Hallituskatu 9 b
28100 Pori

Vapaapäivät pääsääntöisesti maanantai ja tiistai

Keski-Porin kirkko

Keski-Porin kirkon iltamusiikki

Keski-Porin kirkon iltamusiikki 10.3. klo 18 Kevään iltamusiikkisarjan toisessa konsertissa sunnuntaina esiintyvät Pia Freund, sopraano ja Juhani Romppanen, urut Konsertin säveltäjänimiä ovat J.S. Bach, W.A. Mozart, Joseph Bonnet, Sulo Salonen ja Jarmo Parviainen

Reposaaren kirkko

Lähellä sinua - konsertti Yhteisvastuulle

Konsertti Lähellä sinua Yhteisvastuun hyväksi. Esiintyjinä Harjavallan srk kanttori Leena Kivi, laulu ja Nakkilan srk kanttori Pasi Nieminen, laulu sekä Jenni Tuomi, huilu. Juontaa Anne Kangas.

Keski-Porin kirkko

Keski-Porin kirkon iltamusiikki To 28 maaliskuuta klo 19