Keski-Porin kirkon iltamusiikki

Keski-Porin kirkon iltamusiikki Keski-Porin kirkko

Keski-Porin kirkon kevään iltamusiikkisarjan avajaiskonsertissa esiintyvät Sointi Jazz Orchestra ja Juhani "Junnu" Aaltonen, saksofoni ja huilu. Saarnaaja- levyn julkaisukonsertti

Sointi Jazz Orchestran Saarnaaja-levyn julkaisukonsertti Keski-Porin iltamusiikkisarjan avauksessa

18-henkinen Sointi Jazz Orchestra ja legendaarinen saksofonisti-huilisti Juhani “Junnu” Aaltonen juhlistavat marraskuussa 2018 julkaistua Saarnaaja-albumia Keski-Porin kirkon kevään iltamusiikkisarjan avajaiskonsertissa sunnuntaina 10. helmikuuta klo 18.                                                                                             Nova Recordsin julkaisema albumi sisältää yhtyeen taiteellisen johtajan Rasmus Soinin säveltämän viisiosaisen Saarnaaja-teoksen, jota on kuvailtu mm. “big band -konsertoksi” sekä “Junnun ja orkesterin pitkäksi dialogiksi”. Melodinen ja polveileva teos ammentaa vaikutteita eri rytmimusiikin tyylien lisäksi myös klassisesta musiikista. Saarnaajan lisäksi konsertissa kuullaan otteita yhtyeen monipuolisesta ohjelmistosta.

Juhani “Junnu” Aaltonen (s.1935) on yksi suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Monipuolisuus on aina ollut Aaltosen musiikillisen ilmaisun ydin, joka yhdistyessään voimakkaaseen ja intensiiviseen improvisaatioon sekä sielukkaaseen soittotyyliin on sykähdyttänyt kuulijoita vuodesta toiseen.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten musiikin ammattilaisten muodostama kokoonpano, jonka ominaissoundi syntyy laajasta instrumenttikirjosta. Yhtye on viisivuotisen historiansa aikana esittänyt lähinnä sille sävellettyjä ja sovitettuja kokonaisuuksia, jotka yllättävät kuulijansa kerta toisensa jälkeen. Big band -pohjainen yhtye on aiemmin tehnyt yhteistyötä mm. saksofonisti Jukka Perkon, laulaja Aili Ikosen ja Helsingin Ylioppilasteatterin kanssa. Vastajulkaistu Saarnaaja on yhtyeen kolmas studioalbumi.

Konsertin käsiohjelmat 15 euroa.

Keski-Porin seurakunta

Urkuri
Keski-Porin seurakunta
Hallituskatu 9 b
28100 Pori

Vapaapäivät pääsääntöisesti maanantai ja tiistai

Hengellisten toivelaulujen konsertti

Lauletaan yhdessä hengellisiä toivelauluja Porin Teljän kirkossa sunnuntaina 28. huhtikuuta.

Porin Teljän kirkko

Hellii Luoja luotujansa Luminoso-kuoron kevätkonsertti

Hanna Salminen -kuoronjohto, Pia Ylitalo-Maunula- piano ja urut, Anna Hoffström -viulu, Claus Hoffström - sello, Marjukka Hankilammi - runonlausunta

Länsi-Porin kirkko