Keski-Porin kirkon iltamusiikki

Keski-Porin kirkon iltamusiikki Keski-Porin kirkko

Helsingin tuomiokirkon urkuri Harri Viitanen soittaa Keski-Porin kirkon Paschen Kiel - urkuja iltamusiikkisarjan toisessa konsertissa. Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Francois Couperin, J.S.Bach, Olivier Messiaen, Oskar Merikanto, Toivo Kuula ja Harri Viitanen.

Keski-Porin kirkon iltamusiikki su 14.10.2018 klo 18

Harri Viitanen, urut

ohjelma 10 euroa

Säveltäjä Harri Viitanen on Helsingin tuomiokirkon urkuri ja hän toimii myös opettajana  Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Suoritettuaan Sibelius-Akatemian urkujensoiton diplomitutkinnon professori Tauno Äikään ja sävellyksen diplomitutkinnon professori Einojuhani Rautavaaran ja professori Kalevi Ahon johdolla Viitanen jatkoi sävellysopintojaan Pariisissa ohjaajanaan professori Tristan Murail. Sibelius-Akatemiassa Harri Viitasen pitkäaikaisena laulunopettajana toimi Sulo Saarits. Lisäksi Viitanen on saanut laulunohjausta myös professori Matti Lehtiseltä.

Vuonna 1998 Harri Viitanen teki opintomatkan Yhdysvaltoihin maailman johtavaan bioakustiikan keskukseen Cornell Laboratory of Ornithologyyn ja kesäkuussa 2013 sävellystyön tietotekniikkaan liittyvän opintomatkan Bostoniin. Viitanen on tehnyt yhteistyötä myös ranskalaisen luontoääniin erikoistuneen säveltäjä François-Bernard Mâchen kanssa hänen elektronisen musiikin studiossaan Pariisissa.

Musiikin luomiseen tähtäävän työskentelyn sisältönä on ollut linnunlaulun rakenneanalyysi. Siirryttyään 1990- luvun alkupuolella digitaaliseen äänen käsittelyyn, Harri Viitanen on tutkinut lintujen laulua sävellyksen materiaalina lähes kolmekymmentä vuotta.

Mm. NOMUS (Tukholma), Yleisradio, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, Helsingin seurakuntayhtymä, Sibelius-Akatemia ja Organum-seura ovat tilanneet Harri Viitaselta sävellyksiä. Viitanen on aktiivinen urku-, kuoro- ja kamarimusiikin sekä sinfonisen ja elektronisen musiikin säveltäjä. Hänen teoksiaan on levytetty, kustannettu, esitetty kaikissa maanosissa sekä radiossa ja televisiossa. Ruotsalainen

Grammofon AB BIS on julkaissut hänen sävellyksistään levyn, jonka keskiössä on urkukonsertto Firmamentum (BIS-CD-887). Lisäksi BIS on julkaissut vuonna 2011 CD:n The Sibelius Edition, Volume 13: Miscellaneous Works (BIS-CD-1936/38). Äänitteellä Harri Viitanen soittaa muun muassa Jean Sibeliuksen koko urkutuotannon.

Harri Viitanen on luennoinut teoksistaan sävellysseminaareissa Lontoon kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, Pariisin konservatoriossa ja Münchenin musiikkikorkeakoulussa. Lontoon kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa hän on pitänyt myös urkuimprovisaation mestarikurssin. Viitanen kutsuttiin Suomen Säveltäjät ry:n jäseneksi vuonna 1989. Hän on myös maineikas Sibeliuksen ja Messiaenin musiikin tutkija.

Harri Viitanen on konsertoinut urkutaiteilijana, säveltäjänä ja urkusäestäjänä laajasti eri puolilla Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa. Hän on soittanut urkuresitaaleja mm. Pariisin Notre-Damen katedraalissa, Lontoon Westminster Abbeyssä ja Berliinin tuomiokirkossa. Viitasella oli kunnia soittaa Pariisin Sainte Trinitén kirkossa säveltäjämestari Olivier Messiaenin 90-vuotismuistokonsertti säveltäjän syntymäpäivänä 10.12.1998. Harri Viitanen on konsertoinut myös Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin ja Kamariorkesteri Avantin! urkusolistina sävellyksiensä esityksissä, joita ovat johtaneet mm. professorit Jorma Panula ja Atso Almila sekä Radion sinfoniaorkesteri RSO:n ylikapellimestari Hannu Lintu. Toukokuussa 2015 Harri Viitasella oli sävellyskonsertti Pariisin Sainte Trinitén kirkossa.

Urkuri
Hallituskatu 9 b
28100 Pori

Vapaapäivät pääsääntöisesti maanantai ja tiistai

Urkuri
Hallituskatu 9 b
28100 Pori

Vapaapäivät pääsääntöisesti maanantai ja tiistai

Noormarkun kirkko

Konsertti "Romantiikan mestareita"

Kalevi Kiviniemi, urut

Keski-Porin kirkko

Keski-Porin kirkon iltamusiikki

Iltamusiikkisarjan kolmannessa konsertissa solistina on Keski-Porin kirkon urkuri Juhani Romppanen. Konsertin säveltäjänimiä ovat Bach, Rachmaninoff, Dupré, Vierne, Franck ja Karg-Elert. ohjelma 10 euroa.

Porin Teljän kirkko

Bach 333 - säveltäjämestarin musiikkia isänpäivän iloksi

Satakunnan Soitannollinen Seura juhlistaa Johann Sebastian Bachin syntymän 333-juhlavuotta konsertilla isänpäivänä.