Taloudellinen tuki

Miten haet diakonia-avustusta seurakunnasta?

Varaa aika oman alueesi diakoniatyöntekijälle. Tapaamisessa ja avustuskeskustelussa käydään läpi asiakkaan tai perheen nykyinen taloustilanne sekä syyt, jotka ovat johtaneet vaikeaan taloustilanteeseen. Voit ottaa mahdollisen viimeisimmän toimeentulotukipäätöksen mukaasi.

HUOM! Tässä corona-viruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa pyrimme pääsääntöisesti kohtaamaan asiakkaan puhelimitse, sähköpostitse, tekstiviestin tai whatsapin välityksella, jolloin voimme keskustella tilanteestasi.

Kesälomien aikana et aina tavoita oman alueesi diakoniatyöntekijää. Tällöin voit ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon p. 0447- 309 666 ja saat sitä kautta yhteyden työssä olevaan diakoniatyöntekijään.

TYÖNTEKIJÄT

Tiina Kulha, p.0400 309865 tiina.kulha@evl.fi
Alueet: Aravien alue, Tiilimäki, 6. osa, Pinomäki.

Veera Nurmi p. 0400 309863/ vs. diakoniatyöntekijä  veera.nurmi@evl.fi
Alueet: Uusikoivisto, Koivula,  Herralahti, Riihiketo, Tuomolantie

Marja-Terttu Sundell, p. 0400 309864 marja-terttu.sundell@evl.fi
Alueet: Sampola, Impola,Tupala, Vanha-Koivisto.

Minna Salminen, p. 0400 309851 minna.m.salminen@evl.fi
Toistaiseksi myös näiden alueiden lapsiperheet yhdessä vs.diakoniatyöntekijä Kirsi Murron kanssa.

Kirsi Murto, vs. diakoniatyöntekijä p. 044-7309667 kirsi.murto@evl.fi  (touko-kesäkuu 2020 ajan).

Satu Katila, perhediakoni, VIRKAVAPAALLA
Ota yhteyttä oman alueesi työntekijään. Katso tiedot yläpuolelta.

Mahdollinen toimeentulotukipäätös on hyvä olla mukana avustusta haettaessa. Avustaminen painottuu ruoka-apuun maksusitoumuksen kautta. Avustaminen on aina harkinnanvaraista.

Diakoniatyön taloudellisen avustamisen periaatteita:

• pyrimme auttamaan äkillisesti vaikeassa taloudellisessa tilanteessa
  • pohdimme luottamuksellisesti asiakkaan tai perheen taloustilannetta
  • avustamme mahdollisuuksien mukaan pienimuotoisesti
  • avustaminen on aina harkinnanvaraista ja pääsääntöisesti kertaluonteista
  • avustaminen tähtää lähimmäisen auttamiseen, jotta vaikeasta tilanteesta päästäisiin eteenpäin
  • lakisääteinen perustoimeentulotuki kuuluu yhteiskunnalle
  • taloudellista tukea hakevalta edellytetään, että hän on selvittänyt mahdollisuutensa yhteiskunnan antamaan lakisääteiseen sosiaaliturvaan mm. toimeentulo-, asumis- ja elatustukeen sekä muihin mahdollisiin tukiin
  • Diakoniatyöntekijät ovat tarvittaessa tukenasi erilaisten hakemuspaperien täyttämisessä.

Yleistä diakoniatyön avustus mahdollisuuksista

Oman seurakunnan avustusmäärärahat ovat pienet, ja siksi diakoniatyön taloudellinen avustaminen on pienimuotoista raha- ja ruoka-apua sekä keskusteluapua. Erityisen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa voimme lisäksi tapauskohtaisesti hakea isompaa avustusta mm. Kirkon diakoarahastolta, Tukikummit-säätiöltä tai Arkkihiippakunnan diakoniarahastolta.

Perhediakoni / Virkavapaalla 31.12.2020 saakka
Päkintie 1
28200 Pori
Esivallankatu 6
28120 Pori

1.9.2018 alkaen alueet: Aravien alue, Tiilimäki, 6. osa, Pinomäki.

Päkintie 1
28330 Pori

Alueet: Harmaalinna, Kalaholma, Kartano, Koivistonluoto, Metallikylä, Mikkola ja Väinölä. Toistaiseksi myös näiden alueiden lapsiperheet.

Puhurintie 22
28370 Pori

1.9.2018 alkaen alueet: Sampola, Impola, Tupala, Vanha-Koivisto (Tuomolantie Pirjo Paukkunen)