Siunauspaikka ja -aika

Siunaustilaisuus voidaan järjestää Käppärän tai Metsähautausmaan siunauskappeleissa, Ahlaisten, Noormarkun, Lassilan tai Reposaaren kirkoissa sekä Lavian kirkossa tai siunauskappelissa. Siunaus voidaan toimittaa myös haudalla.

Siunauksia ja hautauksia toimitetaan tunnin välein seuraavasti:

ti-to klo 10-14

pe klo10-13

la klo 10-14

Hautausjärjestelyt voi aloittaa ottamalla yhteyttä seurakuntayhtymän Hautauspalveluihin. Toimisto sijaitsee Käppärän hautausmaalla osoitteessa Kellarikuja 2, 28120 PORI.

Toimisto avoinna ma-pe klo 8.30–15

Puhelin 0400 309 779 ja 0400 309 782

sähköposti hautauspalvelut@porievl.fi

Hautauspalveluiden toimistossa hoidetaan keskitetysti hautauksiin liittyvät varaukset ja käytännön järjestelyt. Toimistossa sovitaan mm. Käppärän Ison tai Pienen kappelin tai Metsähautausmaan Metsäkappelin varaamisesta, Metsähautausmaan seurakuntasalin tai kahvion varaamisesta, tuhkauksesta, uurnanlaskusta, hautapaikasta, hallinta-ajan pidennyksestä ja haudanhoidon tilaamisesta.

Kun omainen tulee sopimaan hautausasioista, hänen on varauduttava ilmoittamaan vainajan sosiaaliturvatunnus. Myös hautauksen tilaajalta tarvitaan henkilötunnus.

Siunauksesta Reposaaren tai Ahlaisten kirkossa sovitaan Meri-Porin seurakuntatoimistossa. Toimisto avoinna ma-pe klo 9–12, p. 0447 309 660, osoite Pihlavan kirkkotie 5, 28800 Pori.

Lavian kirkossa ja kappelissa tapahtuvasta siunauksesta sovitaan Lavian seurakuntatoimistossa. Toimisto avoinna ma 14–17 ja pe 9–12, p. 0447 310 201, osoite Tampereentie 30–32, 38600 Lavia. Lavian seurakunnassa hoidetaan kaikki hautaukseen liittyvät asiat.

Pappi, kanttori ja muistotilaisuuspaikka

Omainen tai hautaustoimisto varaa papin, kanttorin ja mahdollisen muistotilaisuuspaikan vainajan seurakuntatoimistosta . Yhteyttä otetaan siihen seurakuntaan, johon vainaja kuollessaan kuului. Jos vainaja kuului väestörekisteriin, yhteyttä otetaan siihen seurakuntaan, jonka alueella vainaja asui ennen kuolemaansa.

Siunaavan papin kanssa tavataan ja keskustellaan ennen hautajaisia ja sovitaan tarkemmin siunaustilaisuuden kulusta ja käytännön asioista. Keskustelussa voi kertoa papille asioita, jotka siunauspuheessa ja -tilaisuudessa toivotaan otettavan huomioon.

Siunaustilaisuuden musiikista sovitaan kanttorin kanssa. Siunaustilaisuudessa voi olla virsiä, urkumusiikkia ja muuta soitin- tai laulumusiikkia.

Hautauslupa

Lääkäri antaa luvan hautaamiseen. Hautaustoimisto, sairaala tai omainen toimittaa hautausluvan Hautauspalveluiden toimistoon. Hautauslupa tarvitaan myös, kun vainaja tuhkataan Porin krematoriossa. Ilman tätä sairaalan antamaa asiakirjaa hautaaminen eikä tuhkaaminen ole mahdollista. Asioiden hoitaminen voidaan kuitenkin aloittaa ennen luvan saapumista.