Muistotilaisuus

Muistotilaisuus voidaan järjestää Porin seurakuntien tiloissa. Muistotilaisuuspaikka varataan siitä seurakunnasta, johon vainaja kuului. Jos vainaja ei kuulunut seurakuntaan, varaus tehdään siitä seurakunnasta, jonka alueella vainaja asui.

Poikkeuksen muodostavat Metsähautausmaan seurakuntasalin ja kappelikahvion varaukset, jotka sovitaan Hautauspalveluiden toimistossa. Reposaaren ja Ahlaisten pappilasta sovitaan Pihlavan seurakuntatoimistossa. Noormarkun seurakuntatalon ja pappilan varaus sovitaan Noormarkun seurakuntatoimistossa. Tilavuokra sisältää salin ja keittiön käytön.

Muistotilaisuuden ohjelmasta päättävät omaiset. Jos toivotaan, että pappi ja kanttori osallistuvat tilaisuuteen, asiasta tulee sopia etukäteen heidän kanssaan. Usein ohjelmaan liittyy papin puhe, adressien lukeminen, yhteislaulua, muistosanat, lyhyitä puheenvuoroja ja musiikkiesityksiä.

Muistotilaisuuskäyttöön varatuista tiloista myönnetään Porin ev.lut. seurakuntaan kuuluvalle 50 %:n alennus.