BACHIA - yhteisvastuullisesti

su 4.3. kello 18.00 - kello 19.30

BACHIA - yhteisvastuullisesti Porin Teljän kirkko

Risto Lauriala, piano ja Kalevi Kiviniemi, urut konsertoivat Yhteisvastuun hyväksi Teljän kirkossa, ohjelma 10 €.

Kaksi merkittävää kansainvälisen tason taiteilijaa, "Urkujen Paganini" Kalevi Kiviniemi ja mestarillinen pianisti, nykyään Suomessa harvemmin kuultu Risto Lauriala soittavat konsertissaan sekä J.S. Bachin alkuperäisteoksia että Busonin ja Saint-Saënsin sovituksia Bachin teoksista.

Risto Lauriala (kuvassa alla) nousi v. 1970 suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan 1. palkinnon Maj Lind -kilpailussa. Vuonna 1974 hän tuli niinikään 1. palkintosijalle Stepanov -kilpailussa Wienissä. Lauriala on esiintynyt ahkerasti kamarimuusikkona, orkesterisolistina sekä lied-pianistina Euroopan maissa, Neuvostoliitossa/ Venäjällä, Japanissa ja USA:ssa. Lauriala on tullut tunnetuksi etenkin esittämistään Beethovenin pianokonsertoista, Bachin Partitoista sekä Schubertin pianosonaateista. Esiintyvän taiteilijan työnsä lisäksi Lauriala on toiminut Sibelius-Akatemian säestyksen sekä piano- että kamarimusiikin lehtorina. Lauriala on tehnyt useita levytyksiä Naxos- ja Alba-yhtiöille. Erityisesti Laurialan Bach-levytykset ovat saaneet erinomaisia arvioita mm. arvostetuissa kansainvälisissä Gramophone- ja Classic CD -lehdissä.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi (kuvassa tekstin vieressä yllä) lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen. Hän on viime vuonna konsertoinut maailman ykköspaikoissa, kuten Pariisin Notre Damessa, Leipzigin Gewandhausissa ja Moskovan Tschaikovski-salissa. Kiviniemi on esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien, kuten Moskovan kamariorkesterin, Moskovan sinfoniaorkesterin ja Suomessa Helsingin kaupunginorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina ja toiminut lukuisten merkittävien kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa sekä pitänyt mestarikursseja niin Suomessa kuin ulkomailla. Lahden kansainvälisen urkuviikon taiteellisena johtajana Kiviniemi toimi 11 vuoden ajan. Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja. Vuonna 2009 hän vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.

Ostamalla konserttiin 10€ ohjelman tuet tämän vuoden Yhteisvastuukeräystä. Konsertin yhteydessä on myös mahdollista ostaa taiteilijoiden levyjä. Ohjelma- ja levyostot käteisellä.

 


Järjestäjä

Porin Teljän seurakunta

Kanttori
Porin Teljän seurakunta

Vapaapäivät yleensä ma ja ti

Katso myös

ke 15.8. klo 18.00

Pieni kappeli

Sanan ja laulun ilta

Tervetuloa iltaan!
pe 17.8. klo 19.00

Noormarkun kirkko

Säveliä valon hahmossa – Toner iljus och gestalt

Marianne Maans & Sofia Lindroos, viulut ja laulu. Vapaa pääsy, kolehti hyväntekeväisyyteen.
la 18.8. klo 18.00

Länsi-Porin kirkko

Laudate Dominun -konsertti

Iida Hirvola, sello/laulu Sakari Salminen, urut/piano