Porin Teljän kirkko

Koivistonpuistikko 50 , 28130 Pori
Vahtimestari 0400 309 841, Varaukset 0447 309 666

Kesäinen ilmakuva Porin Teljän kirkosta

Porin Teljän kirkko on valmistunut vuonna 1973. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Olaf Küttner Ky. Kirkon monikäyttöisissä tiloissa kokoontuu osa seurakunnan kerhoista, piireistä ja kuoroista. Tiloissa on myös diakoniatyöntekijän vastaanotto.

Jumalanpalvelus on joka sunnuntai klo 10. Keskiviikkoisin (kesätaukoa lukuunottamatta) on Siunaavan yhteyden keskiviikko eli Teljän SYKE, jolloin on tarjolla ravintoa niin sielulle kuin ruumiille ja avoinna on myös kirkon Helmikellari-kirppis.

Teljän kirkko on suosittu konserttien järjestämispaikka. Kirkon urut on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1975 (opus 935). Uruissa on 34 äänikertaa, sähköhallinta, kolme sormiota sekä jalkio. Urkujen ulkoasu on suunniteltu yhdessä arkkitehtitoimisto Küttnerin kanssa. Urkukaappi on tehty punapyökistä, kuten kirkon muukin sisustus. Punahonkaisen Jeesus-lasta esittävän alttariveistoksen on tehnyt Eva Ryynänen.

Kirkon C-mallin Steinway-flyygeli on hankittu vuonna 2003. Rahoitus flyygeliin saatiin osittain vapaaehtoisten lahjoitusten ja talkootyön tuloksena. Kirkossa ovat konsertoineet useat  Suomen tunnetuimmista pianisteista.

Kirkon tiloista osaa vuokrataan tilaisuuksien järjestämiseen. Vuokrattavia tiloja ovat kirkkosali, Koivulasali ja Haavi. Varaustiedustelut Porin Teljän seurakuntatoimistoon p. 0447 309 666. Tilaa koskevat kysymykset vahtimestarille p. 0400 309 841.

Tilatiedot

Kirkkotiloissa on esteetön kulku kirkkosaliin ja Koivulasallin, yläkerrokseen pääsee tuolihissillä. Ylä- ja alakerrassa on molemmissa kaksi vessaa. Yläkerran vessoissa on potat. Alakerrassa on esteetön vessa, jossa on lastenhoitopöytä ja potta. Käytettävissä on myös siirrettävä datatykki. Tarkat keittiön ja laitteiden käyttöohjeet ovat kansiossa keittiössä. Tutustu ohjeisiin ennen keittiössä työskentelyn aloittamista.

Varusteet kirkkosalissa:

• istumapaikat 438 henkilölle
  • urut (käytöstä sovittava erikseen)
  • flyygeli (käytöstä sovittava erikseen)
  • kuoroparvi
  • äänentoistojärjestelmä
  • mikrofonit (kaulus- ja käsimikrofonit)
  • videotykki ja kangas

Varusteet Koivulasalissa:

• istumapaikat 88 hengelle
  • 11 kahdeksanhengen ruokapöytää
  • kaksi syöttötuolia (lisäksi saatavana käyttöön kaksi syöttötuolia muista tiloista)
  • kahvi- ja ruokailuvälineet 88 hengelle
  • tarjoilupöytä
  • tarjoiluastiat
  • pöytäliinat (vain tilauksesta, erillinen veloitus)
  • mehukannut
  • maljakot
  • kynttilänjalat
  • valkokangas
  • piano
  • valmistuskeittiö, jossa mm. kahvinkeittimet, vedenkeitin, mikroaaltouuni ja kylmiötilat

Varusteet Haavissa (sijaitsee yläkerrassa):

• kaksi sohvaa ja sohvapöytä
  • pöytä kymmenelle hengelle
  • kahviastiasto kymmenelle hengelle
  • vesipiste
  • vedenkeitin
  • kahvinkeitin
  • mikroaaltouuni
  • jääkaappi

Paikoitus

Kirkon sivulla on parkkialue. Lisäksi käytettävissä on tienvarsipaikkoja.

Kirkkosali

Koivulasali

Keittiö

Kahvinkeittimet

Lautaset

Haavi - kokoustila

Haavi - keittoseinä, kokoustilan yhteydessä

Lastenhoitohuone

Koivistonpuistikko 50, 28130 Pori

Pyhäinpäivän messu

Tervetuloa Porin Teljän messuun.

Messu näytetään myös striimattuna eli suorana lähetyksenä Facebookissa Porin Teljän seurakunta -sivulla. Seurakuntalaisia ei näytetä lähetyksissä. Jos olet sairaana, seuraa messua netin kautta.

Koivistonpuistikko 50, 28130 Pori

Omaisten ilta klo 15

Omaisten illassa sytytämme kirkossa kynttilät edellisen pyhäinpäivän jälkeen hautaan siunatuiden seurakuntamme jäsenien muistolle.

Koronaturvallisuuden vuoksi tilaisuus järjestetään kahdessa osassa. Klo 15 tilaisuudessa luetaan pyhäinpäivästä 2019 huhtikuun 2020 loppuun siunatuiden Porin Teljän seurakunnan jäsenten nimet ja sytytetään kynttilä heidän muistolleen. Klo 17 tilaisuudessa muistetaan samalla tavalla toukokuun ja lokakuun 2020 välillä siunattuja. Halutessasi voit varmistaa kummassa tilaisuudessa omaisesi nimi luetaan soittamalla seurakuntatoimistoon p. 044 7309 666.