Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistukset Porin ev.lut. seurakuntien jäsenyyden osalta saa Porissa keskusrekisteristä.

Porin ev.lut. seurakuntien keskusrekisteri voi antaa virkatodistuksen (ns. elää-todistus) vain jäsenistään. Todistuksesta käy ilmi henkilön perustiedot sekä siviilisääty ja seurakuntatieto. Todistus on maksuton.

Sukuselvitysmuotoisella virkatodistuksella todistetaan henkilön perilliset ja muuttotiedot. Selvityksiä tarvitaan esimerkiksi perunkirjoituksissa, kiinteistökaupoissa, lainhuudatuksissa ja joissain testamenttiasioissa. Toimitusaika on 1–2 viikkoa. Todistus on maksullinen.

Virkatodistuksen voi tilata ssl-suojatulla verkkolomakkeella, puhelimitse numerosta 0447309605 tai henkilökohtaisesti keskusrekisteristä. Sähköpostitse tilaamista ei suositella, koska sähköpostiyhteys on suojaamaton.

Tilaa virkatodistus tästä.

Virkatodistuksen voi noutaa keskusrekisteristä tai se voidaan postittaa.

Sukututkimus

Sukututkimuksen tarkoituksena on selvittää aikaisempien sukupolvien henkilöitä ja heidän elämänvaiheitaan. Porissa olevat Ahlaisten ja Porin kaupunkiseurakunnan kirkonkirjat alkavat vuodesta 1863. Porin maaseurakunnan kirkonkirjat alkavat 1865. Noormarkun seurakunnan kirkonkirjat alkavat vuodesta 1806. Lavian seurakunnan kirkonkirjat alkavat vuodesta 1827. Vanhemmat kirjat ovat Kansallisarkistossa turussa. Todistus on maksullinen.

Sukututkimuspyynnöt otetaan vastaan kirjallisena. Lataa ja tulosta lomake tästä (PDF).

Puh: 0447309605

Käyntiosoite: Hallituskatu 9b, avoinna ma–pe klo 8.30–15, to myös klo 15–17.

Postitusosoite: Porin ev. lut. seurakuntien keskusrekisteri, PL 122, 28101 Pori

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut

Virkatodistusten hinnoittelutiedot alkaen 1.5.2017 tästä linkistä

Porin ev. lut. seurakuntien keskusrekisteriin kuuluvat seurakunnat

Keski-Porin srk, Lavian srk, Länsi-Porin srk, Meri-Porin srk, Noormarkun srk, Porin Teljän srk

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan henkilötietojen käsittelyssä.

Porin evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja yhtymän henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä luovuteta rekisterinpitäjän ulkopuolisille tahoille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita. Henkilörekistereitä koskevat tietosuojaselosteet ovat Porin evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän verkkosivuilla kirkkoporissa.fi