Perheneuvonta

Perheasiain neuvottelukeskus antaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen vaikeuksissa, perhe- ja ihmissuhdeongelmissa, erosta selviytymisessä sekä muissa elämän kysymyksissä ja kriiseissä. Perheasian neuvottelukeskus antaa myös lakisääteistä perheasioiden sovittelua erotilanteessa.

Perheneuvontaan voi tulla yksin tai yhdessä kumppanin kanssa yksilö-, pari- tai perhetapaamiseen. Tapaamiset ovat mahdollisia myös etäyhteyksin kuten puheluina ja videopuheluina. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Asiakastapaamiset ovat klo 8-15.30 välillä.
 

Ajanvaraus
Ajanvarausnumero on 0400 309 785.
Perheneuvonnan ajanvarauksen voi tehdä ma, ke ja pe klo 10–11.
Ajanvaraukseen voi soittaa myös muuna aikana ja jättää vastaajaan viestin tai takaisinsoittopyynnön.

Käynnit perheasiain neuvottelukeskuksessa ovat asiakkaille maksuttomia. Sopimusseurakunnat ylläpitävät perheasiain neuvottelukeskuksen palveluja. Sopimusseurakuntia ovat: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Sastamala, Siikainen, Säkylä-Köyliö, Ulvila sekä Porin ev.lut. seurakuntayhtymä (Keski-Porin srk, Länsi-Porin srk, Meri-Porin srk, Noormarkun srk, Porin Teljän srk).

Kirkon perheneuvonta on toiminut jo yli 70 vuotta -juliste
Kirkon perheneuvonta on toiminut jo yli 70 vuotta.

Seksuaalinen hyvinvointi on tärkeä osa ihmisen yleistä hyvinvointia. Seksuaalista hyvinvointia edistää, että yksilö voi elää oman sukupuolen kokemuksen ja seksuaalisen identiteettinsä mukaista elämää.  

Seksuaalisuus on myönteinen elämänvoima

Parisuhteen pieniin tai isoihin huoliin kannattaa hakea rohkeasti apua. Seurakuntien perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua eri puolilla Suomea.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Ero on monivaiheinen ja monenlaisia tunteita sisältävä prosessi. Jos perheeseen kuuluu lapsia, eron läpikäyminen ja siihen sopeutuminen on usein vielä vaativampaa. 

Jos mietit eroa, etsi itsellesi ja perheellesi tukea.  

Ero on monivaiheinen prosessi

Fyysinen, henkinen ja seksuaalinen väkivalta on aina rikos. Älä jää asian kanssa yksin, vaan hae nopeasti ja rohkeasti apua.

Myös perheväkivalta on ihmisoikeusrikkomus

Perheneuvonnassa on mahdollista keskustella koulutettujen ammattilaisen kanssa parisuhteesi tai perheesi vaikeuksista tai oman elämäsi solmukohdista. Voit tulla yksin, parina tai perheenä. Palvelu on maksuton.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta