Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistus

Virkatodistukset saa Porin ev. lut. seurakuntien jäsenyyden osalta saa Porissa keskusrekisteristä.

Virkatodistuksen voi tilata henkilökohtaisesti käymällä, puhelimitse (0447 309 605) tai ssl-suojatulla verkkolomakkeella. Tilaa virkatodistus tästä.

Henkilökohtaisen virkatodistuksen voi noutaa keskusrekisteristä tai se voidaan lähettää.

Sukuselvitys

Sukuselvitys on virkatodistus, jolla todistetaan henkilön perilliset ja muutot paikkakunnilta toisille. Selvityksiä tarvitaan mm. perunkirjoituksissa, kiinteistökaupoissa, lainhuudatuksissa ja joissain testamenttiasioissa.

Toimitusaika 1–2 viikkoa. Todistus on maksullinen.

Tilaa virkatodistus/sukuselvitys tästä.

Käyntiosoite Hallituskatu 9b, avoinna ma–pe klo 8.30–15, to myös klo 15–17

Emme suosittele tilaamista sähköpostitse, koska sähköpostiyhteys on suojaamaton.

1.3.2010 voimaan astuneen lain mukaan (laki väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista 661/2009) on tilaajan nimi- ja yhteystiedot kirjattava tilauksen yhteydessä.

HUOM! Sukuselvitystä ei saa käyttää sukututkimukseen. Laki väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista (661/2009) 51 §:ssä säädetään siitä, että luovutettuja tietoja saa käyttää vain siihen käyttötarkoitukseen, johon ne on luovutettu.

Sukututkimus

Sukututkimuksen perustarkoitus on etsiä aikaisempien sukupolvien henkilöitä ja heidän elämänvaiheitaan. Porissa olevat Ahlaisten ja Porin kaupunkiseurakunnan kirkonkirjat alkavat vuodesta 1863. Porin maaseurakunnan kirkonkirjat alkavat 1865. Noormarkun seurakunnan kirkonkirjat alkavat vuodesta 1806. Vanhemmat kirjat, aina vuoteen 1666 saakka, ovat Turun maakunta-arkistossa ja mikrofilmattuina Satakunnan maakuntakirjastossa Porissa.

Sukututkimuspyynnöt otetaan vastaan kirjallisena. Lataa ja tulosta lomake tästä (PDF).

Porin ev. lut. seurakuntien keskusrekisteri
Pl 122
28101 Pori

Todistus on maksullinen.