Läheinen ihminen on poissa.
Suru on tullut elämääsi.

Rakkaan ihmisen menettäminen koskee kipeämmin kuin mitkään sanat pystyvät ilmaisemaan. Surun keskellä tärkeää on läheisten tuki. Myös seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä niin hautajaisten suunnitteluun ja toteutukseen kuin muunkinlaisen tuen tarpeeseen.

Porin ev.lut. seurakuntien Surun kohdatessa -hautajaisjärjestelyoppaan voi ladata tätä klikkaamalla (pdf).

Hautauspalvelut auttaa

Hautausasioista sopiminen

Hautauspalveluissa autamme hautaamiseen liittyvissä asioissa:

Klikkaa saadaksesi tarkempia tietoja.

Varattavissa olevat siunauspaikat:

Hautauspalveluiden yhteystiedot.

Meri-Porin ja Lavian seurakuntatoimistot

Meri-Porin seurakuntatoimistossa sovitaan Reposaaren tai Ahlaisten kirkossa tapahtuvasta siunauksesta. Toimisto avoinna ma-pe klo 9–12, p. 0447 309 660, osoite Pihlavan kirkkotie 5, 28800 Pori.

Reposaaren pappila avoinna maantaisin klo 13–15 ja Ahlaisten seurakuntakoti avoinna keskiviikkoisin klo 13–15.

Lavian seurakuntatoimistossa sovitaan Lavian kirkossa ja kappelissa tapahtuvasta siunauksesta. Toimisto avoinna ma 14–17 ja pe 9–12, p. 0447 310 201, osoite Tampereentie 30–32, 38600 Lavia. Lavian seurakunnassa hoidetaan kaikki hautaukseen liittyvät asiat.

Hautaan siunaaminen

Hautaan siunaaminen on kirkollinen toimitus, johon valmistautumisaikaa niin omaisilla, kuin siunauksen toimittajillakin on yleensä vähän. Musiikilla on näissä tilaisuuksissa tärkeässä roolinsa, minkä vuoksi on hyvä olla yhteydessä kanttoriin. Seurakunnan kansliasta saa työvuorossa olevan kanttorin yhteystiedot. Johdanto- ja päätösmusiikin lisäksi on hautaan siunaamisessa kaksi tai kolme virttä. Lisäksi voi olla muu musiikkiesitys, soitinmusiikkia tai laulu. Virsivalinnoista voi keskustella myös siunaavan papin kanssa.

Hautaan siunaamisen kaava:

• Johdantomusiikki
  • Alkuvirsi
  • Siunauspuhe
  • Siunaus
  • Rukous
  • Isä meidän -rukous
  • Herran siunaus
  • Virsi tai musiikkiesitys
  • Kukkien lasku (tuhkaus)
  • Loppuvirsi
  • Päätösmusiikki

Lisäksi voi tilaisuudessa olla muu musiikkiesitys, laulu tai soitinmusiikkia, jonka paikasta tilaisuudessa on hyvä keskustella siunaavan papin tai kanttorin kanssa.

Enkelipatsas haudan päällä.
Lintupatsaita haudan päällä.